BCN is dit jaar kampioenenleverancier geworden. Een ongekend aantal teams heeft het seizoen aan de top van de ranglijsten beëindigd. En wat doen ware kampioenen? Die genieten van het succes en gaan daarna werken aan het nóg beter worden.

IMG_2632

 

Bij BCN zijn ze daarbij op verkenning gegaan en een tiental senior-leden heeft een workshop Presteren onder Druk gevolgd bij axYun.

Kern van de workshop was dat je zelf meer invloed hebt op je stress dan dat je in eerste instantie zou denken. Die druk van de beroemde 21-ste shuttle leg je je zelf op. Daar wat aan doen is moeilijk, maar daarmee nog niet onmogelijk! Ook hier biedt training uitkomst.

Aan de hand van de meting van hartcoherentie zijn we aan de slag gegaan om te kijken wat nu bij ieder individu de factoren zijn die (wedstrijd-) stress opwekken en welke gedachten helpen om stress te doen afnemen. Dat is voor iedere sporter anders en bij deze workshop zijn we gaan onderzoeken waar die stressoren zich bevinden. Nu nog herhalen, herhalen en herhalen. Want dat is de kracht van iedere training. Naast balvaardigheid ontstaat zo een soort van “stressvaardigheid”. Zo blijven kampioenen kampioen!

Share Button